Waarom Bitcoin een geldige heg voor walvissen en institutionele beleggers is, ondanks de zwakke prijsprestaties

Het prijsgevoel van Bitcoin voor september is veranderd ten opzichte van de bullish outlook die in juli en augustus heerste.

Analisten richtten zich op een uitbraak van meer dan $12.000 in de afgelopen twee maanden, maar Bitcoin heeft momenteel moeite om boven de $10.000 te blijven. Het volgende beoogde hogere niveau van $10.600 tot $10.700 is ook ver onder de benchmark van $11.000 in augustus.

De prestaties van de vorige twee maanden, gecombineerd met fiatgeld-expansie in de traditionele markt, maakten bitcoin een van de weinige aantrekkelijke secundaire winkels van waarde. Terwijl de volatiliteit van de prijs ervan sommige beleggers heeft afgeschrikt van het afdekken met Bitcoin, verklaarde econoom en cryptoanalist Willy Woo dat meer institutionele beleggers en walvissen desondanks hun BTC-holdings verhogen.

„Velen kijken naar de BTC-prijs en betwijfelen of het een hedge is. Hoogwaardige individuen en fondsen beschouwen het zeker als waar en wedden daar met echt geld op. Sinds deze laatste ronde van de uitbreiding van de USD-geldhoeveelheid hebben entiteiten hun belang in BTC verhoogd“

Crypto walvissen zijn een van de fundamentele agenten in de cryptocurrency markt waarvan de deelname de prijsbewegingen snel kan veranderen. Volgens Glassnode vertegenwoordigt een walvis een cluster van portemonnees met 1.000 tot 10.000 BTC onder de controle van één enkele entiteit.

Wat is het volgende voor de prijs van Bitcoin?

Veel technische analisten voorspellen een korte-termijn bearish trend voor Bitcoin Up, met een aandrang om de dip te kopen, voor latere stijgingen wanneer de prijzen weer beginnen te stijgen. Volgens crypto Michael is een van de factoren die de pessimistische visie op BTC beïnvloeden de vergelijking met de vorige stierenloop van 2017.

„Wat de meerderheid van de mensen zich zou moeten realiseren is dat we niet in dezelfde euforie zitten als in 2017. Dat is het laatste deel van de cyclus. Stop met het vergelijken van dit jaar met dat, want we zitten nu net in de opbouw van een nieuwe cyclus. En dat gaat veel langzamer, maar wel gezonder.“

Buiten de technische analyse om, zeggen fundamentele analisten dat Bitcoin een grote impuls nodig zou hebben om een drastische prijsrally op gang te brengen. Veel fundamentele gebeurtenissen vonden plaats in augustus, die op dit moment invloed hadden op de prijs van Bitcoin, waaronder institutionele beleggingen in bitcoin en de inflatietoespraak van de Amerikaanse Fed, die een soort klap in het gezicht van de traditionele marktbeleggers betekende.

In overeenstemming met Crypto Michael’s vooruitzichten, denkt Cantering Clark ook dat het langer dan verwacht zal duren voordat Bitcoin nieuwe hogere niveaus zal registreren, tenzij er een nieuwe katalysator wordt geïntroduceerd.

„De waarheid is dat we waarschijnlijk ongeveer 1-1,5 jaar hebben voordat $BTC een nieuwe ATH maakt. Tenzij er een belangrijke fundamentele katalysator is, lijkt dit een redelijk tempo in het gegeven tempo.“„.