Cape Cods största sjukhus får Bitcoin-donationer värda 800 000 USD

Ett av Cape Cods största sjukhus fick två bitcoin-donationer i år på totalt $ 800.000 i värde. Det Massachusetts-baserade icke-vinstdrivande medicinska centret (NPO), Cape Cod Healthcare, förklarade att en anonym givare donerade $ 400 000 förra fredagen och NPO fick en $ 400 000 bitcoin donation förra månaden också.

Cape Cod Healthcare får 800 000 dollar i Bitcoin-donationer

Sjukhuset Cape Cod Healthcare (CCHC) anses vara en av de ledande leverantörerna av vårdtjänster i Cape Cod, Massachusetts. Den här veckan berättade NPO för Boston Globe-anställd Anissa Gardizy att den fick två donationer av bitcoin (BTC) till ett värde av 800 000 dollar.

CCHCs Senior Vice President och Chief Development Officer, Christopher Lawson, sa att givaren ville vara anonym och skickade ett e-postmeddelande förra månaden där han bad sjukhuset att acceptera BTC-donationer. Lawson sa att givaren hade hjälpt CCHC före de två kryptodonationerna och nyligen hade frågat om sjukhuset skulle acceptera hans BTC-gåva.

Lawson berättade för Gardizy att administrationen var tvungen att se om sjukhuset kunde hantera transaktioner som skickades i kryptovaluta innan de accepterade donationen.

”Innan vi svarade, sa Lawson. ”Vi var tvungna att se till att det inte fanns några problem. Det krävde en hel del forskning, tillade han. „Mitt kontor spenderade antagligen en vecka eller två på att göra vårt bästa för att få veta vem som gjorde det här.“

Efter att ha fått godkännande från CCHC: s ekonomiavdelning och sjukhusets VD Mike Lauf lanserade företaget en donationsadress. Lawson sa att eftersom givaren gav $ 800 000 i Crypto Bank till sjukhuset, kommer han att vara fri från att betala skatt på medlen.

„Det gör det till en tillgång som är attraktiv att donera“, betonade Lawson. „Du får maximal effekt på värdet och alla vinster du får, ungefär som lager, du betalar inte skatten“, tillade sjukhusadministratören. Lawson redogjorde emellertid för att CCHC: s ekonomiteam omedelbart konverterar donationerna till dollar.

Mainstream Acceptance

Den första $ 400 000 donationen skickades den 28 januari 2021, och månaden därpå den 19 februari skickade donatorn ytterligare $ 400 000 i bitcoins. CCHCs Senior Vice President sa att andra NPOs också kunde ställa in bitcoin donationsstöd för att acceptera kryptotillgången.

„Jag är verkligen upphetsad. Vi kommer ut ur en period under COVID då donationer var svåra att få fram för många människor, ”betonade Lawson. „Detta låter folk veta att vi har förmågan att acceptera dessa kryptovalutor i donation, och vi har infrastrukturen på plats.“ Tillbaka i maj hade Cape Cod Healthcare mer än 600 anställda.

„Det är inte utbrett men det blir mer vanligt“, avslutade Lawson. „Människor ackumulerar dessa tillgångar och de tittar på möjligheter att donera dem“, tillade han.